marschmallowtårta & kitkat-tårta

Heej!
Länge sedan jag skrev, ju.
 
Jag gjorde tårtor när jag slutade på säsongsarbetet jag har haft hela sommaren. Det var några veckor sedan nu, den 28 september slutade jag, men jag har inte orkat blogga än. haha, jobbigt liksom.
I alle fall, när jag skulle göra tårtorna så märkte jag redan innan att jag inte skulle hinna pynta dom sådär piffigt med sockerpasta och så vidare.. så jag gjorde två superenkla skapelser, estetiskt sett. Ändå så tycker jag att dom drar blickar till sig.
 
Till den första så bakade jag vanliga sockerkaksbottnar vilka jag fyllde med jordgubbsmousse, vaniljvisp och lite jordgubbssmörkräm. Jag spacklade sedan hela skapelsen med en smet som bestod av jordgubbssmörkräm, vaniljvisp och jordgubbsmousse blandat. Smörkräm är lite stelt när man ska bre på det, och stelnar i kylen till en ganska hård yta (tänk vanligt, riktigt, smör) och jag ville strö på minimarschmallows och få dom att fastna. Därför tog jag det som blev över av moussen samt vaniljvispen och blandade ut med. Det stelnar ändå till i kylen, men inte lika hårt. Det var väldigt lyckat att bre på tårtan. Till sist, som redan nämnt, så strödde jag över minimarschmallows.
Så blev den! Enkel och god.
 
Tårta nummer två då. Till den bakade jag sockerkaksbottnar med kakao i, vilka jag fyllde med chokladmousse, vaniljvisp och lite chokladsmörkräm. Spacklade gjorde jag med chokladsmörkräm blandat med den överblivna moussen samt vaniljvispen, av samma anledning som jordgubbstårtan. Mycket mer lättjobbat än ren smörkräm alltså. Garneringen till denna blev sedan kitkat-bitar (de små chokladkakorna med 4 kitkat-pinnar i varje, som jag alltså bröt isär) och m&m's. Inte så svårt det här heller, men rätt så effektfullt. Satte bara fast chokladen runt om tårtan och fyllde sedan toppen med m&m. Tog ett presentsnöre och band runt om hela skapelsen, inte för att det inte höll annars, utan mest bara för det estetiska.
Sådärja. Skulle ni äta dom?
 

RSS 2.0