Kräftskiva

Idag tänkte jag visa vad det blev av de halvfärdiga tårtorna jag laddade upp foto på i förra inlägget!
 
Den stora tårtan innehöll vanliga sockerkaksbottnar, jordgubbssylt, jordgubbsmousse, vaniljvisp och jordgubbssmörkräm och täcktes med gul marsipan samt dekorerades med röd sockerpasta. Den lilla runda tårtan innehöll chokladbottnar, chokladpudding, vaniljvisp och vaniljsmörkräm och täcktes med sockerpasta samt dekorerades med sockerpasta och marsipan.
 
På jobbet hade vi kräftskiva så därav inspirationen till de här tårtornas utseende:
 


Till ögon målade jag två strösselkulor svarta med pastafärg. Jag använde samma slags färg fast röd till att måla lite skugga över kräftan.
 

På chokladtårtan fick det bli en "kräftsol". Svarta detaljer skapade av sockerpasta samt röda målade med pastafärg.
Rutmönstret är tryckt med baksidan av en kniv och pärlorna är strösselkulor som jag fäst med kristyr.
 
Glad kräftskiva på er!

In the making...


'Prinsesstårta'

Hej!
 
Tänkte lägga upp de tårtor jag bakat innan jag skaffade den här bloggen, en i taget. Det handlar bara om 4 tårtor faktiskt.. allt är egentligen väldigt nytt för mig. Börjar i alla fall med den första jag gjorde!
 
När min pojkväns bror fyllde 25 år så tyckte jag att det skulle vara skitkul att göra en riktigt tjejig skapelse i rosa och glitter osv. Det blev en tvåvåningstårta i vitt och rosa, silvrigt och rosa strössel samt lite andra detaljer.
 
Här är den:


Jag blev rätt så stolt över min första tårta faktiskt. Nästan så att den fortfarande är min favorit ;) men så är den ju helt i min smak stilmässigt också!
 
Blingade den med två olika 'spetsband' samt vita bollar som fick utgöra ett pärlhalsband.
 
Födelsedagsbarnet blev rätt så paff vill jag påstå, men så ingick ju tårtan i en överraskningsfest också.

Hjärttårta med pärlor

Första inlägget i cakezor, min blogg om tårtor! yeah :) Jag har en annan blogg om nagelpynt också, men har inte skrivit där på ett tag. Plus att den har muppat sig så, i alla fall jag, inte kan se alla bilder sedan blogg.se ändrade om en massa. Nåväl, nu vill jag ha en tårtblogg.
 
Jag bakade en liten rosa hjärtformad tårta till min pojkvän igår och idag av fyra anledningar; han är sjuk, jag var jättesugen på att baka, jag ville testa lite nya tårtgrejer jag fått och vi hade 4 månader tillsammans igår. Det var första gången som jag provade att göra egna tårtbottnar. Det gick jättebra! Bakade dom i en hjärtformad ugnsform.
Det, plus att lägga ihop tårtan hann jag med igår. Dekorationerna fixade jag idag.
 
I tårtan är det ett lager drottningsylt & vaniljvisp, ett lager jordgubbssylt & vaniljvisp och sedan är den spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sockerpasta.
 
Jag lekte mig fram till hur den skulle se ut, eftersom jag inte hade något att gå på. Det blev mest att testa olika verktyg. Såhär blev det:
 


Hjärtana på den ovala plätten i mitten har jag målat med pastafärg efter att jag kavlat mönstret med min mönsterkavel. Strösselpärlorna har jag tryckt fast med rosa kristyr. Bokstäverna samt spetskanten runt tårtan tryckte jag ut med utstickare, men plustecknet och den ovala plätten skar jag ut själv (wow).

Ja.. så mycket mer är det väl inte o säga. Det är superviktigt att få till en jämnt spacklad bas med smörkrämen innan man lägger på sockerpastalocket, det blir gärna gropigt annars. Såhär såg det ut när jag spacklat klart:
Min första egna tårtbotten såg ut såhär när den kom ut från ugnen:
Lite kruxigt att skära den till tre bottnar, men det lär man sig säkert bättre o bättre. I alla fall lätt värt det att göra egna.
 
 
 

RSS 2.0