Bowlingtårta

I söndags firade vi i släkten min bror som fyllde år i lördags. Som jag skrev i förra inlägget så bakade jag två tårtor till honom, en till lördagen o en till söndagen. Detta är alltså tårta nummer två! En bowlingtårta.
 
Denna skapelse ska ni få se lite 'during the process'-bilder på också. Jag bakade chokladbottnar vilka jag fyllde med egenkokad päron/passionsfruktssylt och marabou schweizernöt-mousse. Jag spacklade med passionsfruktssmörkräm och täckte med sockerpasta.
 
Till slut så såg den ut såhär:
 
Tanken var att striken som slås på tårtan är den sista striken i en 300-serie (som visas på 'protokollet' på sidan av tårtan). Jag lämnade därmed den sista rutan tom på 'pappret'. Min bror bowlar själv och tävlar i det.. o han har slagit ett antal såna serier :)

Assassin's creed-tårta

Hej!
 
Idag fyller min bror år och imorn ska vi i släkten fira honom. Han ville ha en tårta till idag, samt en tårta tills imorn. Önskemålen för smak var en hallon/vanilj-tårta och en choklad/passionsfrukts-tårta och önskemålen för utseende var Assassins creed (ett spel jag inte kan berätta något om mer än att det många jobbiga S i namnet) och bowling.
 
Så, första tårtan ut fick bli speltårtan, vilken fylldes med hallonsylt, vanilj/vit choklad-mousse och färska hallon, spacklades med hallonsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Bottnarna är vanliga sockerkaksbottnar. Allt är egentillverkat från grunden förutom sylten. och sockerpastan.
 
Här får ni en liten referensbild innan ni får se tårtan:
Jag blev bara förfrågad om att göra loggan, men gubben fick också hänga med - dock väldigt väldigt simpelt utformad.
The cake:
Det är ganska klurigt att skära ut bokstäver, men efter några stycken kommer man in i det litegrann i alla fall!

RSS 2.0