Glad påsk-tårta

Hej!
 
Idag så har vi varit hos min mamma och firat påsk. Jag tyckte att det passade sig att ta med en liten påsktårta.. Provade en ny smak också, så det blev en testtårta kan man säga.
 
Jag bakade vanlig sockerkaksbotten, fyllde den med ett lager dulce de leche-fluff och ett lager bananmousse (!), spacklade med kola-marängsmörkräm, samt täckte tårtan med marsipan. Bananmousse har jag alltså inte gjort förr, men det var inte så klurigt. Blev ganska gott med, om man gillar banan :) Jag tänkte att det kunde passa med banan och kola i alla fall, vilket det gjorde.
 
Jag blandade gul och rosa marsipan slarvigt så att locket blev lite melerat i dem färgerna, sedan hällde jag strössel över skapelsen. Det blev en blandning av guld, vitt och rosa strössel. Jag gjorde även en liten 'plakett' med en Glad Påsk-text. Inte så avancerat denna gång heller.. men det var bara för skojs skull att det blev en tårta idag :)
 
 
 
Sedan när jag kom hem så gav jag resten av tårtan till en granne ;) Jag kom in mitt i efter-maten-fikat, så det passade perfekt!
 
Glad påsk!

Grattistårta

Hej!
 
Jag fyllde ju år också.. Vi firade samma helg som jag gjorde motorcykeltårtorna, fast dom två var till lördagen och mitt kalas var på söndagen (: I alla fall så blev det så att jag inte orkade snitsa till min egen tårta nå vidare speciellt i och med det. Jag var lite oinspirerad.

Anyhow anyway o alla andra vägar, så blev det en rosa tårta med en grattis-text och några rosor på. Det var första gången jag gjorde rosor, så dom blev sådär. Plus att jag dekorerade tårtan typ en timme innan vi skulle åka, så.. så pass taggad var jag! haha. Jag skvätte även på lite pärlskimmerfärg på bladen samt spritsade en rosa kant längs med nedre kanten av tårtan.
 
Innehållet blev lemoncurdfluff, vit choklad/vaniljmousse, vanliga sockerkaksbottnar, citronsmörkräm o sen täcktes skapelsen med en blandning av sockerpasta och marsipan!
 
 
Så blev're!
 
 
 
 

Motorcykeltårta

Hej igen!
 
Detta är då tårta nummer två till samma tillfälle. Jag försökte mig på att skulptera en motorcykel i rice krispies treat (en blandning av flingorna Rice krispies, marschmallows och lite smör), för att sedan klä den i sockerpasta. Första gången jag gör detta ska tilläggas. Men jag kände att det skulle vara svårt att skapa en motorcykel oavsett om jag skulle försöka skära ut den ur kavlad pasta, eller skulptera den i 3d. Tänkte mig att det kunde bli lite maffigt med en stående cykel! Det gick dock sådär enligt mig :)
 
Tårtan består av sockerkaksbottnar, hallonmousse, hallon, dulce de leche-fluff, hallon-marängsmörkräm och marsipan samt sockerpasta. Garnityr blev vita döskallar på kanterna, en likadan namnplakett som på HD-tårtan, fast i blått, samt motorcykeln då.
 
 

Såå. Jag ska nog öva lite mer på den här med modellbygge! För övrigt är jag nöjd. Den var säkert god i alla fall ;)

Harley Davidson-tårta

Hej!
 
Jag fick förfrågan om att göra två stycken Harley Davidson/motorcykel-tårtor till ett 70års-kalas. Jag tänkte visa en utav dom nu!
 
Den här tårtan är gjord på vanliga sockerkaksbottnar, lemoncurdfluff, vit choklad/vaniljmousse, citron-marängsmörkräm samt marsipan och sockerpasta. Motivet blev Harley Davidson's logga ovanpå svart marsipan. Jag gjorde även en namnplakett på framsidan av tårtan med antal fyllda år.
 

 
Här kommer en liten referensbild också:
 
Sådääär. Nästa tårta kommer väl upp senare ikväll eller nåt!

RSS 2.0