Hello Kitty/Wallace & Gromit-tårta

Hej!
 
Min bror och hans tjej bad mig göra nåt med antingen Wallace & Gromit eller Hello Kitty, men.. jag valde båda! Spännande kombo.
 
Halva tårtan är därför täckt med rosa sockerpasta och andra halvan gjorde jag 'trä-färgad'.  Wallace, Gromit samt Kitty satte jag ovanpå tårtan, och på vardera sida placerade jag deras namn.
 
Tårtan består av vanliga sockerkaksbottnar, ett lager mosade hallon, ett lager mosade blåbår samt vaniljmousse på båda lagren. Den spacklades med hallonmarängsmörkräm och täcktes alltså med sockerpasta.
Jag dekorerade även med lite strössel.
 
 
Haha, jag hatar Wallace & Gromit för övrigt. Vet inte varför jag inte valde att köra på bara Hello Kitty? W & G är så himla läskiga.. jag kan inte inte kolla på serien. Då får jag mardrömmar. Uuuuuusch!

Call of duty black ops 2-tårta

Dessa speltårtor! Som jag inte fattar vad det är jag skapar. Men det är kul ändå!
 
Fick alltså förfrågan om att göra en Call of duty-tårta. För er som inte vet vad det är så.. kan jag inte upplysa er. Jo, det är ett spel. och det förkortas cod. Däremot anser jag mig inte behöva veta mer än så :) Det stör ju inte mina skillz liksom ;)
 
Jag började med att baka en tårtbotten, en vanlig sockerkaka. Därefter var det dags att tänka kreativt. För att inte gå miste om något som kanske var viktigt för detta spel (?), så frågade jag en expert. Min brors flickvän. Hon gav mig hela idén till upplägget faktiskt, asbra!
Jag gjorde sedan en vitchokladmousse, mitt egna recept ;) och vispade grädde som jag blandade med lemoncurd. Dessa två fick alltså bli fyllning i tårtan. Jag spacklade med en citronmarängsmörkräm, så himla mycket godare än en vanlig smörkräm märkte jag! Så marängsmörkräm får det bli hädan efter. Tårtan täcktes med svart marsipan och detaljerna är gjorda i sockerpasta samt marsipan.
 
Såhär blev det:
 
Jag skar ut bokstäverna och granaten för hand genom att kolla på ett par bilder på datorn.
 
in the making:
 
//Se you next tiiiiime.

RSS 2.0