Viol och lakrits-tårta

Denna tårta gjorde jag för ganska länge sedan, när min kusin fyllde år. Hon hade önskemål angående smak. Väldigt speciella smaker för en tårta, nämligen saltlakrits och viol! Det var kul att testa detta, och när jag smakade på mousserna innan jag la ihop tårtan så tyckte jag absolut att dom var goda. Väl i tårtan, vilken jag fick smaka, så blev det också rätt så gott vill jag påstå. Men jag är ju också en lakritstjej.

I alla fall, det blev en tårta med vanliga sockerkaksbottnar, saltlakritsmousse, violmousse och vaniljsmörkräm. Täckt med ofärgad marsipan och dekorerad med vit sockerpasta.
 
 
Och så, eftersom jag var med på kalaset, en bild på den uppskurna tårtan:
 
 

Baby shower-tårta

Hej!
 
Jag fick en förfrågan att göra en tårta till en baby shower som var i söndags, vilket var jättekul! Jag fick ett önskemål om utseende genom att beställaren skickade en bild till mig. Jag tyckte att det var en mycket rolig idé som jag gärna ville testa. Nämligen en gravidmage i tårtform!
 
Inuti la jag vit chokladmousse, lemoncurd-mousse, citronsmörkräm samt vanliga sockerkaksbottnar. Det var ett litet krångel att spackla skapelsen med smörkrämen kan jag säga, men det funkade! Sen så täckte jag tårtan med infärgad sockerpasta och dekorerade även med sockerpasta.
 
Såhär blev det tillslut:
 
Det var en del "första gången"-moment med denna tårta, exempelvis så har jag aldrig gjort en klotrund tårta förr, jag har heller aldrig gjort en rosett förut, eller satt flera tårtor samman till en enda. Lite mer tidskrävande än en vanlig tårta var det, men himla roligt!
 
 

Snus-tårta

Hej!
 
Rubriken låter inte så fasligt god, inser jag. Men den syftar på motivet och inte smaken.. som tur är! Det var min pappa som idag hade hand om fredagsfikat på jobbet, och lämnade över ansvaret till mig kan man säga. Först sa han att han bara ville ha nåt kul, sedan kom han på att snus ju är jättekul, så han lämnade mig en av sina dosor och bad mig replikera den i tårt-format.
 
Inuti är det lemoncurd-mousse, jordgubbsmousse, citronsmörkräm samt vanliga sockerkaksbottnar. Jag täckte den med egenfärgad marsipan och dekorerade med marsipan och sockerpasta.
 
 
Ett tag så övervägde jag att göra mousse till tårtan på snuset i den riktiga dosan... eller, nä. Det gjorde jag inte!
 
 
 
 
 

Monster high-tårta

Denna tårta gjorde jag till ett kalas som en kompis till mig skulle ha. Motivet, Monster high, visste jag ingenting om innan jag fick förfrågan om att göra den här tårtan, men, google is your friend!
 
 
Inuti är det jordgubbsmousse, jordgubbar, vit chokladmousse och jordgubbssmörkräm. Tårtan är täckt med infärgad marsipan och dekorerad med sockerpasta samt strössel.
 

RSS 2.0