Studenttårta nr 2

Hej!
 
Den andra studenttårtan jag gjorde till samma studentskiva var en med jordgubbsmousse, jordgubbar, kolamousse, kolasås och kolasmörkräm. Vanliga sockerkaksbottnar i, och täckt med sockerpasta.
 
Jag la bara jordgubbar på denna, samt snirklade ihop "serpentiner" av sockerpasta och klistrade dit ett Grattis. Den kändes väldigt 'stundentig' i alla fall.
 
 
 
 
 

Studenttårta nr 1

Den 14 juni var jag på en studentskiva, och var ombedd att baka två tårtor till kalaset. Den här första blev ett försök till att återskapa huvudpersonens studentmössa!
 
Innehållet var hallonmousse, hallon, lemoncurdfluff, lemoncurd, hallonsmörkräm och sockerkaksbottnar.
 
Inuti:
 
Utanpå:
 
Jag gjöt den gröna stenen av isomalt som jag färgade, resten av dekorationerna är gjorda i sockerpasta. Silverfärgen har jag penslat på torr (pulverfärg).
 
 

Ännu en hästtårta

Det var några veckor sedan nu, men jag har gjort ännu en tårta med hästtema. Förra gången gällde det Skogslottens ryttarförening, denna gång Svenska Ridtravar Förbundet. Tårtan blev inte mer speciell än att jag la klubbens logga på en vit bakgrund, men simpelt är ju ganska snyggt det med!
 
Inuti var det sockerkaksbottnar, jordgubbsmousse, vit chokladmousse samt jordgubbssmörkräm. Täcktes som vanligt med sockerpasta!
 
 
För övrigt så är detta den största tårtan jag gjort hittills. Den skulle räcka till 40 personer, vilket den som tur var också gjorde. Jag bakade den i en ugnsplåt. Lite svårt att skära bottnarna så att de höll när de blev ganska stora och tunna, men det fixade sig!

Stubbtårta med valross

Hej!
 
För ett tag sedan så gjorde jag en tårta med sockerkaksbottnar, philadelphia marabou-mousse, lemoncurdfluff och lemoncurdsmörkräm. Som såg ut som en stubbe. Med en valross på.

Utseendet var ett önskemål från det 25åriga födelsedagsbarnet. Ungefär hela tiden när jag gjorde den här tårtan så tänkte jag what the fuck am I doing av någon anledning. Men det var ju en stubbe med en valross på, så det behövde jag inte klura på så mycket egentligen..
 
 
Jag pudrade lite silver- och brons-färg på valrossen, ritade hans ögon med en svart mat-penna och målade stubbens detaljer med matfärg och vatten. Valrossen är gjord utav sockerpasta, vilket tårtan också är täckt med.
 
No further questions.
 
 

RSS 2.0