Hästtårta nr 2

Sådär, sista tårtan ut för denna gång! Alltså 'hästtårta' nummer två. Jag gjorde den liknande den första, med logga och text. Däremot skar jag till denna tårta ut ett hästhuvud istället för en hästsko.
 
Tårtans innehåll är sockerkaksbottnar, jordgubbsmousse, jordgubbar, dulce de leche-mousse, dulce de leche-sås och jordgubbssmörkräm.
 
Haha, hästen ser så snäll ut.
Jag satte fast strösselpärlor som hästens grimma och så målade jag manen lite med powderdust. Allt på tårtan är gjort i sockerpasta (ja, förutom strösslet och sockerdiamanterna då).

Hästtårta nr 1

Hej!
 
Som jag skrev igår så lämnade jag ut fyra stycken tårtor då, men jag har bara skrivit om två än så länge. De två återstående var till samma 'event' och skulle utseendemässigt ha något med hästar att göra. Båda två fick ryttarföreningens logga på kanten och dess namn ovanpå. Det stora motivet mitt på skiljde tårtorna åt, till den här första skar jag ut en hästsko vilken jag målade med lite powderdust och sedan 'limmade' dit lite strösselpärlor på. Jag gjöt även två sockerdiamanter och satte längst ner på tårtan.
 
Tårtan består utav sockerkaksbottnar, vanilj/vitchokladmousse, blåbärsmousse, blåbär och blåbärssmörkräm.
 
Det lila och det svarta är sockerpasta, men hästskon är gjord i marsipan.

Bakugantårta

Hej!
 

Dags att skriva om tårta nummer två som var till samma kalas idag. Önskemålet var en Bakugan-tårta. Jag hade ingen aning om vad Bakugan var innan detta! Gjorde lite research.. eller, jag googlade bilder. Jag förstår att det är något som är jämförbart med Pokémon (?). Jag hittade i alla fall en bild på en drake som jag fastnade vid, vilken jag sedan försökte mig på att avbilda. Jag skar även ut bokstäverna till loggan.
 
Tårtan består av sockerkaksbottnar, blåbärsmousse, blåbär, vanilj/vitchokladmousse och blåbärssmörkräm. Väldigt gott!
 
 
Jag melerade en vit sockerpasta med rött och gult för att täcka tårtan med. Det kändes lite eldigt och passande för draken. Dekorationerna är också sockerpasta och draken är målad litegrann med pastafärg och 'powderdust'.
 
Det här är bilden jag kollade på:
Inte as-likt kanske, meeeeeeen! Det är en drake i alla fall!
 
 

Pokémontårta

Hej!
 
Sedan i torsdags har jag bakat järnet här hemma, fyra tårtor har jag haft att göra till idag. Det är skönt att vara klar! Fastän jag tycker att det är jättekul.
 
Första tårtan jag tänkte visa er är en Pokémontårta. En tjej från mitt säsongsarbete ville ha två tårtor, en till vardera son. De skulle ha födelsedagskalas idag :) Detta är alltså en av dom!
 
Jag bakade vanliga sockerkaksbottnar, vilka jag sedan fyllde med hallonmousse, hallon, dulce de leche-mousse och dulce de leche-sås. Önskemålet var en hallontårta. Jag valde att matcha det med kola då jag skulle använda vanilj till deras andra tårta, en blåbärstårta.
 
Jag tycker att mousserna blev jättegoda verkligen! Såhär blev tårtans yttre:
 
 
Detta är alltså en Pokémonboll med själva Pokémon-loggan på. Jag gjorde loggan i förväg och frös in. Så gjorde jag med ett par dekorationer till den andra tårtan till det här kalaset också, hade blivit lite stressigt annars!
 
Jag tror att de flesta känner igen loggan och så.. men här är en referensbild och sedan min skapelse igen:

Fyllda havrekakor

Jag bakade havrekakor hos min mormor en dag och dagen efter så la jag ihop en tårta. Det blir nästan alltid någon slags kräm över från tårtorna jag gör, så jag tänkte att jag kunde använda den överblivna marängsmörkrämen (med hallonsmak) till att lägga mellan två bitar havrekaka.
 
Sagt och gjort!
De blev goda!

RSS 2.0