Babblarna våningstårta

Hej!
 
Denna tårta gjorde jag till ett ettårs-kalas som skulle hållas i Stockholm. Två saker att tänka på; våningstårta och lång frakt. Jag byggde den så stabilt jag kunde, och, den höll!
 
Babblarna är ett barnprogram, vilket skulle få vara motiv för denna tårta. Jag valde att modellera de olika figurerna och sätta fast dem lite här och var. De är alla gjorda i sockerpasta, har ögon målade med svart matfärgspenna, och är "skuggade" med petaldust.
 
Inuti den undre tårtan var det jordgubbsmousse, jordgubbar och marabou mjölkchokladmousse, och den övre innehöll blåbärsmousse, blåbär samt marabou mjölkchokladmousse. Allt är spacklat med vaniljsmörkräm och täckt med blå marsipan. Dekorationer gjorda i sockerpasta.
 
Inuti:
Byggd med stödpinnar:

Det färdiga resultatet:
Endast figurerna:
 
 
 
 
 
 
 

Flygplans-tårta

Hej!
 
Den här tårtan gjorde jag för inte alltför länge sedan till en av min pappas arbetskamrater. Det var som man kan se en tårta till ett barnkalas, där huvudrollsinnehavaren James fyllde 2 år. Jag fick chansen att öva på att bygga i 3D, vilket var roligt och utmanande! Jag hoppas att förväntningarna uppfylldes.
 
Inuti är det vanliga sockerkaksbottnar, marabou mjölkchoklad-mousse, hallonmousse, hallon samt hallonsmörkräm. Tårtan är täckt med hemmagjord sockerpasta och dekorerad med sockerpasta samt rice krispies treat (inuti flygplanet).
 
 
Ganska nöjd blev jag faktiskt.
 
Planet är förresten från Diney-filmen "Flygplan".
 

RSS 2.0